Ravitsemusterapeutti Maare Kauppinen

Olen toiminut ravitsemusterapeuttina pian 15 vuotta ja yrittäjänä vuodesta 2003. Ravitsemusterapia Mustikan perustin vuonna 2010 muuttaessamme synnyinkuntaani Leppävirralle. Perheeseeni kuuluu mieheni Alfidon yrittäjä Janne Sallinen sekä lapset Rasmus  ja Ronja.

Koulutus

Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri (TtM) ja laillistettu ravitsemusterapeutti (Kuopion yliopisto 2001). Viime vuosina olen perehtynyt Tietoiseen syömiseen (Mindful eating) ja tietoiseen läsnäoloon (mindfulness) ja ohjaan asiakkaitani näiden menetelmien käytössä.

Vuonna 2012 osallistuin USA:ssa Jan Chozen Baysin, Tietoinen syöminen kirjan kirjoittajan ja Char Wilkinsin ohjaamaan asiantuntijoille suunnattuun koulutusretriittiin  Mindful eating, consious living. Viime vuosina olen opiskellut Integrum-instituutissa ( Integrum Institute for Cognitive Therapies ) kognitiivista lyhytpsykoterapiaa ja mindfulnessia.

Miten ohjaan

Työtapaani kuvaa kokonaisvaltaisuus. On tärkeämpää, että löydämme Sinun elämääsi ne tekijät, jotka ravitsevat mieltäsi, kuin täydellisesti sopivan ruokavalion ( jota ei ole olemassakaan, kun kaiken aikaa tapahtuu muutosta).  Kun elämässäsi on iloa ja tyytyväisyyttä tuottavia asioita on Sinulla myös voimaa tehdä muutoksia ruokatottumuksiisi. Tai mahdollisesti autan huomaamaan, että mitään radikaalia muutettavaa ei ole. Tavoitteenani on laittaa yhdessä piste turhalle taistelulle ruokaa, syömistä ja kehon muutoksia vastaan  ja vapautua elämään mielekästä elämää. Niin, että opit nauttimaan ruuasta hyvällä omalla tunnolla. Että ruuasta ja syömisestä tulee ystäväsi. Ja opit kunnioittamaan omaa kehoasi ja rakastamaan itseäsi sopivasti.

ps. tämä kuva on lapsuuden kotini mansikkapellolta Mustinmäeltä, jossa heinäkuut vierähtävät tuottaen makeita elämyksiä ja terveyttä edistävää ruokaa Hyvän tuulen marjat